For all your questions:
info@lifthing.com

+32 3 331 30 53
+32 9 394 44 48

Hoe veilig is uw industriële verhuizer?

hoe veilig verhuizen

Een belangrijke vraag, want tenslotte manipuleert een industriële verhuizer machines en installaties waar u zwaar in geïnvesteerd hebt. En er zijn bij een verhuis natuurlijk ook altijd mensen betrokken. ‘Better be safe than sorry’ is de boodschap. 4 manieren om de veiligheid van uw industriële verhuizer te checken.

‘Better be safe than sorry’ is de boodschap.

  1. Heeft uw industriële verhuizer een VCA-certificaat?

Een VCA-certificaat betekent dat uw verhuizer structureel bepaalde procedures rond veiligheid volgt en zijn medewerkers daar ook continu over opleidt. Veiligheidsbewustzijn zit als het ware ingebakken bij bedrijfsleider en medewerkers. Lifthing beschikt over een VCA-Petrochemie certificaat.

  1. Laat uw industriële verhuizer zijn materiaal regelmatig keuren?

Voor hijsmateriaal zoals kranen, takels, hoogtewerkers en verreikers is om de drie maanden een keuring verplicht van de algemene staat, lastbegrenzing, energievoorziening en stabiliteit. De keuring gebeurt door een erkende keuringsfirma. Lifthing labelt zijn hijsmateriaal na elke driemaandelijkse keuring met een ander kleurlabel, zodat medewerkers altijd met het recentst gekeurde materiaal aan de slag gaan.

Voor manipulatiemateriaal is een keuring niet verplicht, maar Lifthing voert er wel elk jaar zelf een uit. Al het materiaal wordt dan grondig proper gemaakt, gecontroleerd en getest. Materiaal dat niet in orde is, wordt ofwel vervangen; ofwel gerepareerd, gekeurd indien verplicht en dan opnieuw in dienst gesteld.

  1. Besteedt uw industriële verhuizer aandacht aan veiligheid bij de aankoop van nieuw materiaal?

Er is namelijk veel verschil in materiaal. Uw industriële verhuizer kan bijvoorbeeld een gewone slijpschijf kopen en die bij elke opdracht gebruiken. Of hij koopt een exemplaar dat meteen stopt met draaien zodra je het uitschakelt en dat daardoor perfect geschikt is voor gebruik in petrochemiebedrijven. Bij de aankoop van nieuw materiaal respecteert Lifthing strikt de veiligheidsvoorschriften van de sector waar het gebruikt zal worden. Het materiaal wordt ook altijd uitvoerig getest vóór gebruik.

  1. Leidt uw industriële verhuizer zijn medewerkers goed op?

Veilig materiaal is één zaak. Want ook goed opgeleid en professioneel personeel speelt bij industriële verhuizingen een cruciale rol voor de veiligheid. Lifthing laat al zijn medewerkers VCA-gekeurde opleidingen volgen om hen correct te leren omgaan met materiaal en lasten.

Wilt u weten hoe veilig Lifthing werkt? Bel ons en we leggen het transparant aan u uit.

We kunnen heel wat voor je doen! Verkrijg meer informatie over industriële verhuizingen, machinetransport, montage en manipulatie, machineverplaatsing en transport met de laadkraan.

More blog posts