For all your questions:
info@lifthing.com

+32 3 331 30 53
+32 9 394 44 48

Machinetransport veilig en efficiënt laten verlopen

Machinetransport is allesbehalve vergelijkbaar met standaard transport. Machines hebben een zwaarder gewicht en vaak ook grotere afmetingen dan wat het standaard transport toelaat. Om uw machines veilig en efficiënt te vervoeren, moet u dus op zoek naar een expert.

Waarop letten bij machinetransport?

Bij een machinetransport komt heel wat techniciteit kijken om de veiligheid te garanderen en beschadiging van de machines te voorkomen. Er moet rekening gehouden worden met gewicht, afmetingen en zwaartepunt van de machine, maar er moet ook worden nagedacht over de plaatsing op de vrachtwagen en de juiste zekering en bescherming van de last. De route van het transport moet worden uitgezet en gecheckt en indien nodig worden alle nodige vergunningen aangevraagd.

Middelen voor machinetransport

Het transport van machines kan worden uitgevoerd met:

  • een gewone huifwagen
  • een dieplader, al dan niet afgebasht en uitschuifbaar
  • de combinatie van een autolaadkraan + wipkar voor de machine waarmee niet alleen het transport zelf, maar ook het laden en lossen meteen mogelijk wordt.

 

Machinetransport in handen van een expert

Machinetransport is net iets anders dan het vervoer van paletten of bulk. Daarom zijn de personen die het vervoer uitvoeren minstens even belangrijk als het ingezette materiaal. Onze medewerkers weten waarmee ze bezig zijn. Ze hebben veel ervaring en leggen een constante oplettendheid aan de dag bij de volledige uitvoering van het transport.

Uitzonderlijk transport vereist extra aandacht

Voor bepaald machinetransport is uitzonderlijk vervoer vereist. Lifhting stippelt daarvoor het volledige traject uit in heel Europa. We zorgen voor de nodige vergunningen, routeverkenning, transportbegeleiding, brugberekening en verkeersbegeleidende maatregelen om uw uitzonderlijk machinetransport tot een goed einde te brengen.

Machinetransport nodig? Neem contact op met Lifthing.

More blog posts